Gastvrije Cafés

TIjdens de campagne Gastvrije Gemeente 2018 organiseert Vluchtelingenwerk in samenwerking met haar partners Gastvrije Cafés op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Een Gastvrij Café is een informeel ontmoetingsmoment voor vrijwilligers die aangesloten zijn bij één van de vele gastvrije initiatieven in Vlaanderen en iedereen die meer over vluchtelingen wil weten. Er staan nog vier Gastvrije Cafés op het programma.

Gastvrij Café Boom - 13 maart

Booms Welkom verwelkomt Samenlevingsopbouw, Orbit vzw en Vluchtelingenwerk Vlaanderen op een avond over maatschappelijk engagement en voorbereidend op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Booms Welkom wil graag verenigingen en personen samenbrengen, om samen na te denken over een gemeentelijk migratiebeleid.

Praktisch

Tijd: 18u30-22u
Plaats: Booms Welkom, Blauwstraat 43,  2850 Boom

 

Gastvrij Café Tervuren - 17 maart

Op het Repaircafé van Kwb Tervuren, Femma, Transitie Vlaanderen vzw en Fietsersbond houden we halt met het Gastvrije Café. Laat je oude elektronica repareren, winkel op de kledingbeurs en laat je informeren over hoe jij een impact kan hebben op de lokale verkiezingen. Meer info over het Repaircafé vind je hier

Praktisch

Tijd: 14u-17u, tussen 10u en 12u kan je ook kleren doneren die naar humanitaire Hub in het Brusselse Noordstation zullen gaan.
Plaats: De Zevenster, zaal De Wilg (Repair en Gastvrij Café), zaal De Berk (kledingbeurs), Markt 7a, 3080 Tervuren

 

Gastvrij Café Geraardsbergen - 21 maart

Samen met volwassenenonderwijs Kisp en de Giesbaergske Koleuren Gazette organiseren we een kleurrijke ontmoetingsavond. Kom af, informeer je over hoe jij een invloed kan uitoefenen op het lokaal bestuur en leer je buren kennen op ons gezellig praatcafé.

Praktisch

Tijd: 18u30-22u
Plaats: Volwassenenonderwijs Kisp - Campus Geraardsbergen, Kleine Karmelietenstraat 3, 9500 Geraardsbergen

 

Gastvrij Café Genk - 22 maart

Pleegzorg Limburg en Vluchtelingenwerk Vlaanderen organiseren samen met de stad Genk een Gastvrij Café over pleegzorg en wonen. We laten zowel niet-begeleide minderjarige vreemdelingen en hun pleegouders aan het woord en informeren over hoe je op een structurele wijze kan wegen op het lokaal beleid.

Praktisch

Tijd: 19u30-22u
Plaats: Bibliotheek Genk, Stadsplein 3, 3600 Genk